Park

Het park: International Camping

Slechts enkele kilometers van de Zwitserse grens, tussen het Comomeer en het Lago Maggiore, ligt International Camping direct aan het fraaie Meer van Lugano. Het is een typisch Italiaanse camping en ligt in een schitterend Alpengebied. Van het vroege voorjaar tot diep in de herfst is het meestal aangenaam weer. De camping beschikt over een kleine 1000 plaatsen en is gelegen naast het pittoreske plaatsje Porlezza. De afstand Utrecht – Porlezza is 975 kilometer.

Faciliteiten:

Groot, mooi waterparadijs met 3 glijbanen en twee baden (27 bij 25 meter) en geopend van eind mei tot begin september. Uiteraard kan ook volop in het meer worden gezwommen. Er is tevens gelegenheid om te vissen, waarbij ter plaatse een aan te schaffen visakte verplicht is.
Receptie, telefoon, pizzeria, tennisbanen, speeltuin en wasserette zijn aanwezig. Verder een terras aan het meer, een langgerekt kiezel-/zandstrand. Tevens worden in het hoogseizoen disco c.q. muziekavonden georganiseerd.

Water-Paradijs
Water boot casa porlezza

Op en in het meer kan men zwemmen, surfen en zeilen. Motorboten zijn toegestaan. Er is een animatieprogramma (ook Nederlands) van half juni tot september. Aan de receptie wordt behalve Italiaans, Duits en Engels, in de maanden Juli en Augustus ook Nederlands gesproken.
In de directe omgeving van de camping bevinden zich grote supermarkten. Porlezza ligt op 1 km. afstand van de camping. De camping ligt 15 km van Lugano en 60 km. boven Milaan. Vlakbij liggen het Lago Maggiore en het Comomeer.

Kinderen:

Ook voor kinderen is er volop te zien en te doen. Uiteraard is zwemmen in één van de meren voor kinderen al leuk genoeg. Maar soms willen ze wel eens iets anders. Hieronder volgen wat tips en ideeën:
In Melide ligt “Swissminiatur Melide”. Met ruim 120 modellen, 25 keer verkleind en op 14.000 m2 toont Swissminiatur bij Melide de meest schilderachtige punten van Zwitserland; de steden, dorpen, monumenten en vervoermiddelen. Geopend van medio maart tot eind oktober.

Swiss Miniatur
Swiss-Miniature
Miniature Meer van Lugano

Grote speeltuin in Cannobio, Lago Maggiore. Een van de attracties is een schaatsbaan! Bij slecht weer kan er onder twee grote overkappingen gespeeld worden. Er zijn stalletjes met versnaperingen en het park is de hele week open, in de zomer ook ‘s avonds.

Groot openbaar park met speeltuin en miniatuur spoorweg in Schiranna, aan het Lago di Varese (tussen Lago di Lugano en Lago Maggiore). Vlakbij is een (gratis) zwembad.

Al Maglio dierentuin, in Magliaso, vlakbij Ponte Tresa, aan het Lago di Lugano. Ruim 100 dieren uit de hele wereld.

In de tuinen vlakbij Tempio Voltiano (in Como, aan het meer) kunnen kinderen heerlijk spelen. Er is een speeltuin, een draaimolen en een golfbaantje.

Attractiepark in Capriate (12 km van Bergamo) van 200.000 m2. Eén van de attracties is “Minitalia”, een reproductie in het klein van de 170 beroemdste bezienswaardigheden van Italië, 13 bergruggen, 8 meren en rivieren. Tevens een miniatuur spoorbaan, een groot rad en nog veel meer.

error: Copyright Casa Porlezza