Park

Het park: International Camping

Slechts enkele kilometers van de Zwitserse grens, tussen het Comomeer en het Lago Maggiore, ligt  Camping International direct aan het fraaie Meer van Lugano. Van het vroege voorjaar tot diep in de herfst is het aangenaam weer. De camping beschikt over een kleine 1000 plaatsen en is gelegen naast het pittoreske plaatsje Porlezza. De afstand Utrecht – Porlezza is 975 kilometer.

Faciliteiten:

Aanwezig op de camping is een groot zwembad met 3 glijbanen en twee baden (27 bij 25 meter). Het zwembad is geopend vanaf eind mei/begin juni tot half september. in Porlezza is op loopafstand van de camping een binnenbad. Uiteraard kan ook volop in het meer worden gezwommen. Er is gelegenheid om te vissen, waarbij ter plaatse een aan te schaffen visakte verplicht is.

Verder is aanwezig: receptie,  pizzeria, tennisbanen, speeltuin en een campingwinkel. De camping ligt aan een langgerekt kiezel-/zandstrand. In het hoogseizoen worden disco c.q. muziekavonden georganiseerd.

Water boot casa porlezza

Op en in het meer kan men zwemmen, surfen en zeilen. Motorboten zijn toegestaan. Er is een animatieprogramma (ook Nederlands) van half juni tot september. Bij de receptie wordt behalve Italiaans, Duits en Engels, in de maanden Juli en Augustus ook Nederlands gesproken.
In de directe omgeving van de camping bevinden zich grote supermarkten. Porlezza ligt op 1 km afstand van de camping. De camping ligt 15 km van Lugano en 80 km van  Milaan. Vlakbij de camping liggen het Lago Maggiore en het Comomeer.

Wat te doen?:

Voor iedereen is er volop te zien en te doen. Uiteraard is zwemmen voor kinderen al erg leuk.
Hieronder volgen enkele tips en ideeën:

Swiss Miniatur Melide (Zwitsers Madurodam)

Villa Carlotta

Villa Balbianello

Markten

Lugano

Funicolare Monte Bre en funicolare  San Salvatore

Como

Menaggio

Valle Versasca

Chocoladefabriek en -museum Alprose

FoxTown ( grote outlet )

Swiss Miniatur
Swiss-Miniature
Miniature Meer van Lugano