Omgeving

De omgeving is prachtig want Porlezza is een schilderachtig dorpje gelegen aan het meer van Lugano. Het meer van Lugano ligt tussen het Comomeer en het Lago Maggiore en is de kleinste van de drie grote meren in het gebied. Het meer is goed in een dag rond te rijden met de auto.

Gandria, Morcote en Bissone zijn enkele van de vele pittoreske plaatsjes aan het meer. Vanuit Porlezza kunt u een boottocht maken en de plaatsjes aan het meer bezoeken. Ook de markt in Porlezza is zeker een bezoekje waard.

Bellagio Casa Porlezza
Morcote
Chalets huren aan het meer van Lugano

Het Comomeer staat bekend om zijn grote villa’s, deze vormen een bijzondere attractie aan het meer. Vanuit Como kunt u met de funicolare, het kabelspoortje een rit omhoog maken naar de top van de Monte Brunate. Het uitzicht is buitengewoon mooi. Vanaf deze hoogte is het Romeinse en middeleeuwse grondplan van de oude stad te herkennen.

Aan de zuidflanken van het prachtige Italiaanse Alpengebied liggen, op korte afstand van elkaar het Comomeer, het Pianomeer, het Lago Maggiore en het Meer van Lugano. De Zwitserse stad Lugano ligt op 20 minuten van de camping terwijl Milaan in ruim een uur te bereiken is.

Er zijn tal van bezienswaardigheden in de direkte omgeving van Porlezza. Menaggio aan het Comomeer ligt op ongeveer 12 km afstand, de grotere stad Como is 40 km. Valle d’Intelvi (het balkon van Italie) is meer dan de moeite waard. Hier kunt u het gehele meer van Lugano overzien, met bij helder weer de besneeuwde toppen van de Alpen op de achtergrond.

Lugano is de grootste stad van het Italiaanssprekende kanton Ticino in Zuid-Zwitserland. De stad is duidelijk Italiaans van karakter, maar heeft de Zwitserse doelmatigheid. In de stad zelf wonen circa 50.000 mensen, in de agglomeratie ongeveer 140.000. Lugano heeft een eigen vliegveld, namelijk Lugano Airport.

error: Copyright Casa Porlezza