Nieuws

Porlezza in Italie - Blog door Casa Porlezza
Verken de Schoonheid van Porlezza: Een Juweel in het Italiaanse Paradijs Italië staat bekend om zijn betoverende landschappen, historische steden en rijke cultuur. Een van
nieuws  

augustus 17, 2023

Weken vrij in 2024

Comments are off
Heeft u ook al weer het vakantie jaar 2024 gedacht kijk dan op onze website. Er zijn al weer enkele gereserveerd. ZOU U AL VOOR
nieuws

Verken de Schoonheid van Porlezza: Een Juweel in het Italiaanse Paradijs

Italië staat bekend om zijn betoverende landschappen, historische steden en rijke cultuur. Een van de verborgen schatten van dit prachtige land is Porlezza, een schilderachtig stadje gelegen aan het prachtige Meer van Lugano, in de regio Lombardije. Porlezza biedt een onvergetelijke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar de perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid, historische charme en ontspanning.

Betoverende Bezienswaardigheden

Porlezza, gelegen aan de voet van de Alpen, is gezegend met een adembenemend landschap dat elke bezoeker betovert. Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je verblijf in Porlezza:

1. Het Meer van Lugano

Het glinsterende Meer van Lugano vormt het middelpunt van Porlezza’s schoonheid. Met zijn kalme wateren en omringende bergen biedt het meer een idyllische omgeving voor allerlei activiteiten, van ontspannen boottochten tot verfrissende duiken.

2. De Kerk van San Vittore

De historische Kerk van San Vittore, gelegen in het hart van Porlezza, is een meesterwerk van Italiaanse architectuur. Het interieur van de kerk is prachtig versierd met fresco’s en religieuze beelden, en het biedt een rustige plek voor bezinning en contemplatie.

3. Parco Ciani

Op korte afstand van Porlezza ligt Parco Ciani, een weelderig stadspark dat uitnodigt tot ontspanning en wandelingen. Met zijn weelderige groen, kleurrijke bloemen en schilderachtige uitzichten op het meer, is dit park een favoriete plek voor zowel toeristen als lokale bewoners.

4. Villa Carlotta

Een korte rit van Porlezza brengt je naar Villa Carlotta, een prachtig historisch landgoed dat bekend staat om zijn weelderige tuinen en indrukwekkende kunstcollectie. Bezoekers kunnen genieten van een wandeling door de weelderige tuinen, bewonderen de bloemenpracht en genieten van het prachtige uitzicht op het Comomeer.

5. Bellagio

Porlezza is gunstig gelegen nabij enkele van de meest betoverende steden aan het Comomeer, waaronder het pittoreske Bellagio. Deze charmante stad staat bekend om zijn geplaveide straatjes, kleurrijke huizen en prachtige uitzichten op het meer, waardoor het een must-see bestemming is voor elke reiziger.

Ervaar de Italiaanse Gastvrijheid

Naast het verkennen van de prachtige bezienswaardigheden, kunnen reizigers in Porlezza ook genieten van de warme gastvrijheid en heerlijke keuken van Italië. Proef lokale specialiteiten zoals risotto, polenta en verse visgerechten, en vergeet niet te genieten van een glas regionale wijn terwijl je geniet van het uitzicht op het meer.

Conclusie

Porlezza is een verborgen juweel in het prachtige Italiaanse landschap, dat bezoekers betovert met zijn natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en warme gastvrijheid. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, culturele bezienswaardigheden of gewoon wilt ontspannen en genieten van de rust, Porlezza heeft voor elk wat wils. Dus pak je koffers en ga op ontdekkingstocht naar deze magische plek aan het Meer van Lugano.

Heeft u ook al weer het vakantie jaar 2024 gedacht kijk dan op onze website.
Er zijn al weer enkele gereserveerd.

ZOU U AL VOOR 2025 WILLEN BOEKEN LAAT HET ONS WETEN.

De schoonmaakkosten zijn dit jaar € 80,-

Er is dit jaar een wifi op de camping deze kunt u regelen voor bij de receptie.
Wij als eigenaar zijn hier niet verantwoordelijk voor en kunnen u hiermee niet helpen.

Voor het jaar 2024 hebben we bij elk chalet een supboard ter beschikking
In al onze chalets is er voor 2024 een nieuwe senseo koffiemachine.
in Chalet 2 staat een nieuwe smart tv.

error: Copyright Casa Porlezza